Karjalan evakko, ole hyvä ja kerro missä ovat sukunne juuret?

Käkisalmi-säätiö on kokoamassa historiatietoja Karjalan evakkojen elämästä Heinolan seudulla. Säätiön tarkoituksena on toteuttaa Karjalaisten Heinola -verkkopalvelu sekä tehdä evakkojen elämästä Heinolan seudulla kertova kirja, johon kootaan myös evakkojen omia tarinoita heidän kokemuksistaan Karjalassa ja uusilla asuinsijoillaan.

Olemme parhaillaan keräämässä historia-aineistoa evakkojen sijoittamisesta Heinolan seudulle ja pyydämme evakkoja ja heidän perillisiään kertomaan mistä kaikkialta Karjalasta Heinolan seudulle on tullut väkeä. Kysymme näitä tietoja siksi, koska haluamme kertoa Karjalaisten Heinola -julkaisuissa kaikista niistä Karjalan paikkakunnista, josta evakkoja on Heinolaan tullut.

On tunnettua, että Heinolaan sijoitettiin tuhansia Käkisalmen alueelta paenneita evakkoja, mutta Heinolaan, vanhan maalaiskunnan ja Itä-Hämeen alueelle tuli väkeä myös muista Karjalan kaupungeista, kunnista ja pitäjistä.

Käkisalmi-säätiö on poiminut alustavia tietoja Heinolan seudulle kotoutuneista evakoista Siirtokarjalaisten tie tietokirjoista, mutta kaipaisimme lisää tuoreita tietoja evakoilta ja heidän jälkeläisiltään.

Pyydämme teitä ystävällisesti täyttämään oheisen kyselylomakkeen verkossa osoitteessa kakisalmi.fi/kotipaikka tai täyttämään tiedot alla olevalle lomakkeelle. Lomakkeen voi lähettää alla olevaan osoitteeseen tai palauttaa Heinolan karjalaseuran tarinaillassa hallituksen jäsenille.

Käkisalmi-säätiölle toimitettavat tiedot käsitellään luottamuksellisesti, henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille eikä niitä julkaista ilman erillistä haastattelua ja lupaa. Arvomme vastaajien kesken 5 kpl 50 euron lahjakortteja.

Evakkojen kotipaikkatiedustelu
044 123 4567
Kaupunki/kunta/pitäjä/kylä
Kaupunki/kunta/pitäjä/kylä
Kaupunki/kunta/pitäjä/kylä