Käkisalmi-säätiö ja Heinolan Karjalaseura järjestävät perinteisen karjalaisen kansanlauluillan Heinolan kesäteatterilla jälleen keskiviikkona 30. elokuuta kello 18.00 alkaen. Kansanlauluillassa lauletaan ikivihreitä lauluja musiikkiopiston orkesterin säestyksellä. Tänä vuonna nähdään ja kuullaan myös Suomen tunnetuinta karjalaista evakkotrubaduuria Erkki Liikasta, joka tulee vauhdittamaan karjalaista musiikki-iltaa.

Lauluillan toisella tunnilla saadaan kuulla mm. Jokkantiitä ja Evakkorekeä sekä monia Erkki Liikasen esittämiä tunnettuja viihdekappaleita iloisissa merkeissä hanuristin säestämänä. Viihdetaiteilija Erkki Liikanen täytti tänä vuonna 80 vuotta ja hän käy edelleen keikoilla yli 60 vuoden kokemuksella.
– Teen keikkoja nykyään rauhallisella aikataululla sopivasti, ei tässä iässä enää hirveästi jaksa tehdä. Minun yleisöni on paljolti varttuneempaa väkeä ja se on tosi mukavaa, koska varsinkin eläkeläiset ovat nykyään hyvin vireitä ja aktiivisia. He ovat jo kokeneet ja nähneet kaikennäköisiä esiintyjiä Pavarottista alkaen, joten minullakin on aina vähän paineita keikoilla, Erkki Liikanen kertoi syntymäpäivähaastattelussaan.

Erkki Liikanen aloitti muusikon uransa jo 15-vuotiaana, kun hän pääsi vanhempiensa luvalla merimieskapakkaan säestämään rumpalina ystäväänsä Juha Vainiota. Ryhdyttyään laulajaksi Liikasen keikkamäärät kasvoivat aikoinaan hurjiin lukemiin. Menestystä kuvaa hyvin se, että Evakkoreki sai Syksyn Sävel -kilpailussa yleisöltä 150 000 ääntä ja sillä tuli varma voitto.
Erkki Liikanen on itsekin evakkoperheen lapsi Viipurista, joka kasvoi Kotkassa. Kotkassa hän pääsi osaksi kaupungin vireää musiikkielämää ja käynnisti pitkän viihdetaiteilijan uran.

Ikivihreitä lauluja musiikkiopiston orkesterin säestyksellä

Erkki Heiskanen, Sirpa Sara ja Heinolan musiikkiopiston orkesteri laulattavat kansanmusiikki-illassa.

Kansanlauluillan ohjelmassa on jälleen myös Erkki Melartinin kokoamia lauluja, joita kuunnellaan ja lauletaan Heinolan musiikkiopiston orkesterin säestyksellä Sirpa Saran ja Erkki Heiskasen laulattaessa yleisöä. Musiikkiopiston orkesterissa soittavat Marina Busch (piano), Mika Heinonen (harmonikka) ja Eija Kananen (viulu).

Käkisalmelainen Erkki Melartin kokosi laulujen melodiat ja sanat talteen runsaat 100 vuotta sitten Käkisalmessa Ampialan kartanon väen yhteisissä kesäisissä lauluilloissa yhdessä Eeva Ampialan kanssa.

Kansanlauluillassa on edellisten vuosien tapaan myös väliaika, jolloin juodaan piirakkakohveja ja virvokkeita. Tarjoilusta vastaa Heinolan karjalaseuran aktiiviset naiset. WPK-talon lasikuistilla on tapahtuman aikana myös säätiön PopUp-kauppa, Käkipuoti.

Tilaisuudessa kerätään vapaaehtoinen maksu, joka lahjoitetaan kokonaisuudessaan ukrainalaisille pakolaisperheille.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Categories: Ajankohtaista