Käkisalmen Kaupungin Rouvasväen Yhdistys piti 169. toimintavuotensa vuosikokouksen lauantaina 20.4.2024 Karjalatalolla.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa edelleen Leena Oikarinen. Muut hallituksen jäsenet ovat aakkosjärjestyksessä Leena Kärävä-Lindgren, Riitta Närhi, Eeva-Liisa Poutanen, Leena Ruusuvuori, Erja Saraste ja Liisa Waali.

Kokoonnumme säännöllisesti lähes kuukausittain Karjalatalon Wiipuri-salissa. Tervetuloa mukaan kaikki karjalajuuriset ja karjalaisista perinteistä kiinnostuneet.

Tulevan juhlavuoden kunniaksi on käynnissä kaksi merkittävää projektia: ensinnäkin, yhdistyksen juhlakirjan julkaiseminen marraskuun Kaisanpäivilllä 22.11.2025. Kirjan päätoimittajaksi on valittu Käkisalmi-juurinen Oona Ilmolahti, joka kokouksen jälkeen kertoi projektin nykyvaiheesta.

Toinen iso projekti yhdessä Käkisalmi-säätiön kanssa on Käkisalmen kansallispuvun tarkistaminen ja virallistaminen. Yhdistys on tehnyt asian eteen töitä jo 1970-luvulta alkaen ja pöytäkirjakirjausten mukaan siihen olisi saatu jo silloin hyväksyntä, mutta vastaavia asiakirjoja ei ole löytynyt Kansallisarkistosta eikä kansallispukuraadilta. Silti pukua on valmistettu jo aikanaan Käkisalmen naiskotiteollisuuskoulussa ja sittemmin mm. Mikkelissä ja Heinolassa.

Tarkemmin toiminnasta voit lukea vuosikertomuksesta ja tämän vuoden toimintasuunnitelmasta yhdistyksen verkkosivuilta, osoitteessa www.kakisalmenrouvasvaki.fi  Yhdistys kiittää Käkisalmi-säätiötä käkisalmelaisen perinteen vaalimiseen ja välittämiseen saamastamme toimintatuesta.

Categories: Ajankohtaista