Kansanlauluillan ohjelmasta vastasivat Erkki Heiskanen, Sirpa Sara sekä musiikkiopiston opettajien trio; Marina Busch, Mika Heinonen ja Eija Kananen,

Käkisalmi-säätiön ja Heinolan Karjalaseuran järjestämä perinteinen kansanlauluilta uhmasi elokuun lopun sadetta ja se kokosi noin 600 karjalaishenkistä musiikilliseen ilonpitoon Heinolan katetulle kesäteatterille.

Kansanlauluillan ohjelmassa oli jälleen kerran käkisalmelaisen Erkki Melartinin ylöskirjoittamia lauluja, joita laulettiin Heinolan musiikkiopiston trion säestyksellä Sirpa Saran ja Erkki Heiskasen laulattaessa yleisöä. Musiikkiopiston orkesterissa soittivat Marina Busch (piano), Mika Heinonen (harmonikka) ja Eija Kananen (viulu).

Vanhat kansan laulut osoittivat jälleen kerran, että ne kestävät aikaa ja kulutusta, sillä yleisö osin kuunteli hartaasti ja osallistui lauluun niin kuin kuka vain osasi.

Liikanen on edelleen Liikanen

Lauluillan toisella tunnilla kuunneltiin vuosikymmenten takaisen Suomen supersuosikin, Erkki Liikasen musiikillista ilonpitoa hanuristi Heimo Mäntysen kanssa. Liikanen on yhä sama Erkki Liikanen, joka saa yleisönsä syttymään lauluilla ja tarinoilla läheltä ja kaukaa.

Vajaan tunnin mittaiseksi suunniteltu esitys tuplaantui puoleentoista tuntiin, kun tänä vuonna 80-vuotta täyttänyt Erkki Liikanen piti hauskaa karjalaisen välittömään tapaan yleisönsä kanssa. Kyytiä saivat savolaiset, pohjalaiset ja hämäläiset niin kuin myös italiaanot, espanjalaiset ja ranskalaiset, kun Erkki Liikanen kertaili lauluillaan kokemuksiaan matkoiltaan.

Kansanlauluillassa tarjottiin kaikelle kansalle piirakkakohvit ja vastineeksi pyydettiin yleisöä muistamaan vapaaehtoisella keräyksellä Ukrainan Heinolaan sijoitettuja pakolaisia. Kiitos siitä kaikille.

Voit katsoa ja kuunnella Kansanlauluillan esityksiä artikkeliin upotetuista videoista.

Categories: Ajankohtaista