Käkisalmi-säätiö järjestää  perinteisen karjalaisen kansanlauluillan Heinolan kesäteatterilla 24.8. kello 17.30. Lauluja lauletaan katetulla kesäteatterilla ja väliaikatarjoiluja nautitaan WPK-talon lasikuistilla, jossa on tapahtuman aikana myös säätiö PopUp-kauppa Käkipuoti. Tarjolla väliajalla on karjalaiset piirakkakohvit.

Kansanlauluillan ohjelmisto koostuu lauluista, joita Erkki Melartin keräsi runsaat 100 vuotta sitten Käkisalmessa Ampialan kartanon väen yhteisissä kesäisissä lauluilloissa.

Melartin kirjoitti melodiat nuoteiksi ja Ampialan tytär Eeva kirjoitti sanat muistiin.

Yhteensä lauluja kertyi yli 200 kpl kahden kuukauden aikana. Kansanlauluillan tarkoituksena on elvyttää karjalaista lauluperinnettä ja tutustuttaa heinolalaiset Melartinin lauluaarteisiin.

Osa on tuttuja, mutta joukossa on rohkeasti mukaan haastavia ”uusia” laulujakin. Musiikkista vastaa Heinolan musiikkiopiston orkesteri ja laulattajina toimivat Erkki Heiskanen ja Sirpa Sara.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tilaisuudessa kerätään vapaaehtoinen maksu, joka lahjoitetaan kokonaisuudessaan ukrainalaisille pakolaisperheille.

Tervetuloa!

 

Yhteislauluillan järjestävät yhteistyössä Heinolan Karjalaseura, Heinolan musiikkiopisto, Heinolan kulttuuritoimisto ja Käkisalmi-säätiö.

Categories: Ajankohtaista

fiFinnish