Aimo Pärssinen sai kiitoskukkia ja nimityksen karjalaiseksi isoveljeksi.
Onnittelijoina Anna Tiainen (vas.), Erkki Heiskanen ja Liisa Vehkasalo.

Heinolan karjalaseura kiitti pikkujouluissaan vuosikymmeniä karjalaista heimoa evakossa johtanutta Aimo Pärssistä. Aimo luopui vuonna 2022 Käkisalmi-säätiön hallituspaikasta ja nyt vuoden 2023 karjalaseuran syyskokouksessa Aimo luovutti Heinolan karjalaseuran puheenjohtajuuden Velkki Mykrälle.

Aimo on syntynyt Käkisalmen maalaiskunnassa Ylä-Puustin kylässä, josta hän lähti evakkomatkalle muutaman kuukauden ikäisenä vuonna1944. Erilaisten vaiheiden kautta hänen perheensä sijoittui Heinolan Myllyojalle, jossa Aimo jatkoi isänsä jälkeen maanviljelystä ja metsänhoitoa. Aimon isä oli Käki-säätiön jäsen jo sen alkutaipaleelta lähtien.

Aimo Pärssinen kiitti saamistaan huomionosoituksista. – Nyt on hyvä hetki jättää tehtävät uudelle vetäjälle, kun seuran johtoon saatiin nuori, toisen polven karjalainen Velkki Mykrä, kiitteli Aimo Pärssinen.

Karjalaisten puolesta Aimoa kiitti karjalaseuran ja Käkisalmi-säätiön hallituksen jäsen Erkki Heiskanen. Alla Ekin kiitospuhe karjalan kielellä.

Parahin karjalaisveljemme Aimo

Heinola karjalaseura – aiemmin Heinolan seuvun karjalaiset- ja myö kaikki läsnäolijat kiitetään sinua siitä suurarvoisesta työstä mitä sinä olet tehnyt karjalaseura hyväks yli 54 vuoden ajan.
Issäis oli Käksalm-säätiö hallituksen jäsen jo sen alkutaipaleelta lähtien.
Sinä tulit säätiön hallitukseen Kalle Jakosen tilalle vuonna 1969. Vanhemmat evakot huomasivat, että tämä nuori mies pitää saada myös Heinolan karjalaseuraan. Saman vuoden sisällä sinusta tuli karjalaseuran hallituksen jäsen ja tämän seuran puheenjohtajana sinä olet toiminut vuodesta 2004 lähtien – kaksikymmentä vuotta!
Jäädessäsi nyt pois karjalaseuran puheenjohtajuudesta, me olemme kovasti kiitollisia kaikesta siitä hyvästä mitä sinä olet ahkeralla toiminnallasi ja esimerkilläsi saanut aikaan meidän karjalaisten yhteisössä.
Me toivotamme sinulle ja läheisillesi hyviä vuosia ja riemukkaita hetkiä viiden vuosikymmenen kehitystä seuraten.

Karjalaisveljemme Aimo, tästä lähin sinä oletkin meidän karjalainen isoveli.

Kiitos!

 

Categories: Ajankohtaista