Lue joulutunnelmia vuodelta 1939 kuvan linkistä.

Tapahtumatäyteinen 70-vuotisjuhlavuosi

Hyvillä mielin voin tarkastella kulunutta Käkisalmi-säätiön juhlavuotta. Paljon on aihetta kiittää kaikkia heitä, jotka ovat tavalla tai toisella osallistuneet juhlavuotemme tapahtumien järjestelyihin ja ohjelmiin.

Kesäkuun perinteinen kyläjuhlamme, Käkisalmi-juhla sai oheensa mielenkiintoisen juhlaseminaarin, piirakkapajan lapsiperheille ja ”Karjalaisen Naisen Ääni”-näyttelyn. Illalla nautittiin vielä puhallinorkesterin ilmaiskonsertti kesäillan ratoksi. Juhlaseminaarin alustajina puhuivat geologi Matti Saarnisto, arkeologi Pirjo Uino, teologi Jaakko Ripatti ja tutkija Marja Huovila.

Elokuussa kesäteatterissa vietetty kansanlaulujen yhteislauluilta keräsi noin viisisataa laulajaa. Suosio osoitti, että kansanlaulut ovat säilyvää perinnettä.

Syyskuusta marraskuuhun taidemuseossa ollut dokumentaarinen Käkisalmesta Heinolaan – näyttely keräsi ennätysmäisen kävijämäärän. Näyttelylle oli selvästi tilausta.

Käkisalmen perintö elää – seminaarissa syyskuussa puhuivat professori Maria Lähteenmäki Laatokan rantojen historiasta ja tutkija Jussi-Pekka Hakkarainen aiheesta Karjalan digijulkaisut historiatutkimuksessa. Arvokkuutta tilaisuuteen toi opetusministerin avauspuhe.

Marraskuun alussa julkistimme runoilija Kaarlo Poutasen uuden runokirjan Että muistaisimme. Julkistamisen jälkeen kuulimme hienon kattauksen Poutasen runoja.

Lämmin KIITOS kaikille näiden tapahtumien valmisteluihin ja toteuttamiseen osallistuneille kymmenille ihmisille! Kuin myös kiitos suurelle yleisölle mielenkiinnosta! Oli ilo.

 Riemullista Joulujuhlaa ja Siunausta Uuteen Vuoteen 2019.

Erkki Heiskanen
puheenjohtaja